De cultuureducatie projecten (CKV) zijn opgebouwd uit losse workshops die leiden tot een presentatie of een voorstelling. Wij verzorgen het complete project. Zowel productioneel als technisch. De uitvoering van de projecten zijn geschikt om media aandacht te genereren of als communicatiemoment voor ouders.
Terug naar Xplosief home

Xplosief

038-3388100

info@xplosief.nl

CULTUUR EDUCATIEPROJECTEN ( CKV )

Cultuureducatie als evenement. Dat is waar Xplosief voor staat. Onze projecten leiden tot een presentatie of een voorstelling. Wij verzorgen het complete project. 

Naast onze projecten bieden wij ook losse workshops en leerlijnen aan.  Bel gerust 038-3388100 of stuur een mail naar info@xplosief.nl 

----------------------------------------------------------------------------------

Gallerie van een deel van onze projecten

Clash of percussion

Dagdeelproject voor primair en voortgezet onderwijs
Korte presentatie circa tien minuten
40 tot 250 leerlingen

 • xplosiefclash2.jpg
 • xplosiefclash6.jpg

Het geluid van tientallen trommels dreunt door de aula. Dan begint de strijd. Steeds luider en zwaarder voel je de bassen trillen.  Op de hoofden van de spelers ontluikt zich een lach. De strijd is in volle gang.

Het is spectaculair, snel aangeleerd, dit geeft grote voldoening voor de leerling. In te zetten als een korte CKV activiteit. Sterke toevoeging voor een schoolevenement. Bijvoorbeeld als act bij een opening of op een open dag. De clash kan op elk leerniveau ingezet worden.

De Engel

Dag project voor voortgezet onderwijs
Einduitvoering circa 30 minuten
80 tot 220 leerlingen

 • xplosiefengel1.jpg
 • xplosiefengel3.jpg

Een waargebeurd verhaal uit 1416, de begintijd van de Hanze. Het verhaal speelt zich af in de Hanzestad Zwolle. In die tijd kregen Gilden steeds meer macht en aanzien. Macht, list en bedrog is wat voorafging aan deze gruwelijke nacht. De Engel is gedramatiseerde historie. Een volwaardige theatervoorstelling met veel spanning en prachtige beelden.

In te zetten als CKV activiteit, als contactmoment voor ouders. Of als afsluiting of startmoment voor een lesprogramma over de Hanze of de Middeleeuwen. Geschikt voor voortgezet onderwijs vanaf kaderberoepsgericht leerweg.

Naar boven

Battle of the Drums

Dag project voor voortgezet onderwijs
Einduitvoering circa 30 minuten
80 tot 220 leerlingen

 • xplosiefbattle4.jpg
 • xplosiefbattle6.jpg

De geliefden worden door woest dansende stamleden uit elkaar gerukt.

Een felle oorlog tussen de stammen volgt, In het heetst van de strijd wordt zij vermoord. Daar ligt ze. Levenloos, met een huilende Orfeo aan haar zijde. De stammen wijken uiteen, geschokt over de gevolgen van hun vijandschap. De stamhoofden schrijden  naar het midden van het strijdtoneel en reiken elkaar de hand.

Battle off the Drums is een volwaardige theatervoorstelling. In te zetten als CKV activiteit, als contactmoment voor ouders. Battle of the Drums kan op elk leerniveau ingezet worden.

Meesterdrummers

Dagdeelproject voor voortgezet onderwijs
Einduitvoering circa 30 minuten
60 tot 260 leerlingen

 • xplosiefmeester2.jpg
 • xplosiefmeester3.jpg
 • xplosiefmeester4.jpg

De Meesterdrummer is dood. Zijn vier beste leerlingen komen naar zijn begrafenis. Ze hebben elkaar jaren niet gezien.  Nooit  zullen zij de avond vergeten dat zij een plek vonden onder de hoede van de Meesterdrummer. Nu zijn zijzelf Meesterdrummers. De begrafenis wordt een groot feest. Precies zoals hij het had gewild.

De Meesterdrummer is spectaculair en theatraal. Een volwaardige theatervoorstelling. In te zetten als korte CKV activiteit, en als contactmoment voor ouders.  Presenteren aan primair onderwijs, als introductie of marketing voor de school. Meesterdrummer kan op elk leerniveau ingezet worden.

Naar boven

De Fabriek

Dag project voor voortgezet onderwijs (technisch)
Einduitvoering circa 30 minuten
60 tot 120 leerlingen

 • xplosieffabriek3.jpg
 • xplosieffabriek6.jpg

Een leeg terrein, projectontwikkelaars maken hun plannen. Eerst de fabriek, dan de huizen en het leven eromheen. Binnen een korte tijd ontstaat er een bloeiende gemeenschap. Tot de productie wordt overgenomen door machines. Mensen worden ontslagen, winkels komen leeg te staan. Wat overblijft was zoals het altijd is geweest. De natuur. 

De Fabriek is een project waar in verhouding veel jongens aan mee kunnen doen. Het is een volwaardige theater voorstelling met veel actie en veel decorbouw. In te zetten als CKV project, als contactmoment met ouders, of als start en afsluiting het schooljaar. De Fabriek is gemaakt voor VMBO.

De Drakendans

Dag project voor voortgezet onderwijs
Einduitvoering circa 30 minuten
80 tot 220 leerlingen

 • xplosiefdraken1.jpg
 • xplosiefdraken3.jpg

Het is feest in het middeleeuwse Kilkelly. Een krachtig verhaal over vooroordelen en angst. Als metafoor verpakt in een middeleeuws sprookje.

De Drakendans heeft veel dans. Een volwaardige voorstelling. In te zetten als CKV project,  en als contactmoment voor ouders.  Presenteren aan primair onderwijs, als introductie of marketing voor de school. De Drakendans kan op elk leerniveau ingezet worden.

Naar boven

Xplore

Dagdeelproject voor voortgezet onderwijs
Einduitvoering binnen eigen groep
80 tot 220 leerlingen

 • xplosiefxplore4.jpg
 • xplosiefxplore5.jpg
 • xplosiefxplore8.jpg

Hoe ontstaan nieuwe trends en nieuwe stijlen? Daarvoor hebben we elkaar nodig. Alleen door te luisteren en te kijken en te willen delen. Zo is het altijd gegaan en zo zal het altijd blijven.

Xplore is een semi-theatrale project; van zang en dans tot percussie en theater. De leerlingen gaan in een dagdeel op ontdekkingsreis naar verschillende culturen. Met een flitsende presentatie die eindigt in een gezamenlijke climax met alle deelnemers. Goed te presenteren binnen de eigen groep, of met medeleerlingen als publiek. Xplore kan op elk leerniveau ingezet worden.

Global art & The States

Dagdeelproject voor primair en voortgezet onderwijs
Einduitvoering binnen eigen groep
40 tot 400 leerlingen

 • xplosiefglobal2.jpg
 • xplosiefglobal4.jpg

Global Art

Dans en percussie uit de hele wereld. Global Art is een verzamelnaam voor actieve workshops met als inspiratiebron de wereld. 

The States

De States is afgeleid van Global Art. In The States zitten de nieuwste dansstijlen op de vette grooves en eigentijdse zelfgemaakte teksten.

Mooi project als ondersteuning als presentatie op open dagen of als contactmoment voor ouders. Of als teambuilding of training dag voor docenten. Global Art kan op elk leerniveau ingezet worden.

The Roman Statue

Dag project voor voortgezet onderwijs
Einduitvoering circa 30 minuten
80 tot 220 leerlingen

 • xplosiefroman1.jpg
 • xplosiefroman2.jpg
 • xplosiefroman3.jpg

Hijgend komend de verkenners het dorp binnenrennen. "Ze komen eraan, ze komen eraan", schreeuwen ze. Het zijn er zoveel! Dat winnen we nooit. Die avond vieren ze feest. Misschien wel de laatste keer dat ze samen zijn.

The Roman Statue is een volwaardige theatervoorstelling. In te zetten als CKV project,  en als contactmoment voor ouders.  Presenteren aan primair onderwijs, als introductie of marketing voor de school. The Roman Statue kan op ingezet op elk leerniveau ingezet worden.

 

Zingen Doe Je Zo

Meerdaags project voor primair Onderwijs  
Voor de gehele school, inclusief docenten 

Gespannen loopt de klas de Studio in die op school is opgebouwd. De jongens van de band plingelen wat en de kinderen kijken verbaasd rond naar de microfoons en de instrumenten. Op de presentatiedag is het feest. De kinderen zijn beretrots. Hun eigen cd. En wat een feest, al die leuke liedjes zo mooi opgenomen en zo kleurrijk gepresenteerd.

Was Xplosief er maar elke week, zucht de juf van groep 3.

Zingen doe je zo is een meerdaags project voor het primair onderwijs.
A. aanleren B. opname C. presentatie

Een mooi eindproduct en een prachtig communicatie moment naar ouders en pers.
Zingen doe je zo kan op elk niveau worden ingezet.

 • Zingen_doe_je_Zo2.jpg
 • Zingen_doe_je_Zo.jpg