Terug naar Xplosief home

Xplosief

038-3388100

info@xplosief.nl

Het Nieuwe CKV

 

Het vak CKV gaat een grote verandering tegemoet. De sleutelwoorden worden Verkennen, Verbreden, verdiepen en verbinden. Wie ben jij en wat is jouw plek binnen kunst en cultuur wordt de centrale vraag voor de leerling. Aan het begin van het eerste schooljaar maakt de leerling een cultureel zelfportret.

Na het volgen van blokken aangeboden kunst en cultuur in het eerste, tweede en derde jaar maakt de leerling in het laatste jaar een nieuw cultureel zelfportret. De leerling doet daarvoor een passend onderzoek en gaat dan een presentatie doen.

Xplosief gaat zich natuurlijk verdiepen in wat dat betekent voor ons aanbod.

We blijven ons unieke bestaande aanbod aanbieden. Daaraan toegevoegd komen we met een nieuw aanbod die aan het ontwikkelen zijn. Dit aanbod richt zich nog meer op moderne/nieuwe media omdat dat een gebied is waar op school doorgaans niet de expertise en het materiaal voor in huis heeft.

We onderzoeken hoe we expertise kunnen aanbieden voor de leerlingen die hun onderzoek doen, door workshops met ruimte voor verdieping  en vragen.

Workshops op het gebied van presenteren, vloggen, bloggen of documentaire kunnen de leerling helpen in zijn uiteindelijke presentatie.

Er gaat dus veel veranderen en xplosief denkt hardop mee, heeft u vragen of ideeën laat het ons dan weten zodat we deze kunnen verwerken in het komende aanbod.